Do góry

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
...

XIV Liceum Ogólnokształcące w Krakowie

Profesorze Gałczyński,

 wyzwanie podejmuję i od  "pierniczenia" się nie wymiguję.

I tak:

 przepisu  - ciekawego, choć niezbyt trudnego  - poszukuję,

 substraty" (mąka, cukier, miód itd.) - wysokiej jakości -  kupuję,

 do miseczki - we właściwych proporcjach -  wsypuję

 i mieszając ... i  miksując  jednorodnej  optycznie masy oczekuję,

 a gdy mieszanina  konsystencję właściwą  uzyskuje,

 w foremce - do piekarnika, o wysokiej temperaturze  - ją  przetransportuję.

 Kiedy produkt (piernik) będzie gotów, organoleptycznie go zanalizuję.

 

A potem .... ze smakiem skonsumuję.

Wszystko  fotograficznie udokumentuję ....

I na szkolnej stronie - za chwil kilka  -  odnotuję.

 

 

Mariola Reguła

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.

Oferta edukacyjna 2016/2017